Rîșcani / Educație / Programe

Centru de Învățare și Educație a Adulților

Centru de Învățare și Educație a Adulților Centru de Învățare și Educație a Adulților Centru de Învățare și Educație a Adulților Centru de Învățare și Educație a Adulților Centru de Învățare și Educație a Adulților Centru de Învățare și Educație a Adulților Centru de Învățare și Educație a Adulților Centru de Învățare și Educație a Adulților Centru de Învățare și Educație a Adulților Centru de Învățare și Educație a Adulților

Descriere

Primul Centru Municipal de Învățare și Educație a Adulților din Republica Moldova, a fost deschis în luna aprilie, 2023 la Chișinău pe str. Matei Basarab, 14, sectorul Rîşcani, în incinta Liceului Teoretic „Matei Basarab”. 

Numărul doritorilor de a se înscrie la cursuri este în creştere. Este vorba despre adulți aflați în proces de căutare a unui loc de muncă, profesioniști interesați de a-și dezvolta competențele profesionale și civice și alţi cetățean interesaţi de învățarea pe tot parcursul vieții. 

Acest Centru vine de fapt să completeze nișa care nu era până în prezent acoperită. 

Este vorba despre persoanele adulte care nu mai merg la universităţi, dar au nevoie de creştere profesională, recalificare, învăţarea unei limbi străine, socializare, comunicare, petrecerea timpului liber, competenţe care pot fi dezvoltate pe tot parcursul vieţii.

Adulții din Capitală sunt invitați la sesiunile gratuite desfășurate în cadrul noului centru: lecții de limba engleză pentru începători, modalităţi de elaborare a unui CV convingător, utilizarea instrumentelor digitale pentru avansarea în carieră, sesiuni de informare - Trăiește sănătos, mănâncă inteligent.

Deschiderea primului hub educațional inovativ din ţară, a fost posibilă datorită investiţiilor făcute de Primăria municipiului Chișinău în parteneriat cu Reprezentanța Asociației Germane pentru Educația Adulților în Republica Moldova AO „DVV International Moldova”, în bază Memorandumul privind înțelegerea și cooperarea reciprocă încheiat.

În aşa mod, Chişinăul va realiza cel de-al patrulea obiectiv al Agendei 2030 pentru Dezvoltarea Durabilă, și anume promovarea valorii procesului de învățare și educație a adulților și a învățării pe tot parcursul vieții. 

Municipiul Chişinău a fost inclus în rețeaua globală UNESCO a orașelor care învaţă în anul 2020, alături de alte 54 de orașe din 27 de țări ale lumii.

Pentru întreținerea Centrului sunt necesare mijloace financiare în valoare de 442 mii lei anual. Aceste cheltuieli includ și serviciile comunale şi salarii. 

Investiții: 442 000 lei
Mai mult

Proiect realizat împreună cu locuitorii orașului!