Centru / Cultură/Turism / Evenimente

Placa comemorativă Petre Teodorovici

Placa comemorativă Petre Teodorovici Placa comemorativă Petre Teodorovici Placa comemorativă Petre Teodorovici Placa comemorativă Petre Teodorovici

Descriere

În 26 aprilie 2023 a fost inaugurartă placa comemorativă Petre Teodorovici. Aceasta a fost amplasată pe fațada casei în care a locuit compozitorul, strada Vasile Alecsandri 19.

La eveniment au fost prezenți viceprimarul Angela Cutasevici, rudele compozitorului, poeți, dar și interpreți autohtoni, care l-au cunoscut pe compozitorul Petre Teodorovici.

Toți au ținut să povestească despre opera și viața artistului. De asemenea, au fost depuse flori în semn de recunoștință pentru aportul maestrului întru dezvoltarea și promovarea culturii țării noastre.

Autorul plăcii comemorative este sculptorul Ioan Grecu, artist plastic, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova.

Astfel, Primăria municipiului Chișinău a încurajat și susținut inițiativa rudelor și prietenilor compozitorului, în scopul eternizării memoriei interpretului Petre Teodorovici, Maestru Emerit în Arte, deținător al Ordinului "Gloria Muncii".

Mai mult

Proiect realizat împreună cu locuitorii orașului!