Botanica / Sănătate/Asistență Socială / Asistență socială

Centrul de zi pentru copii de la 4 luni - la 3 ani

Centrul de zi pentru copii de la 4 luni - la 3 ani Centrul de zi pentru copii de la 4 luni - la 3 ani Centrul de zi pentru copii de la 4 luni - la 3 ani Centrul de zi pentru copii de la 4 luni - la 3 ani Centrul de zi pentru copii de la 4 luni - la 3 ani Centrul de zi pentru copii de la 4 luni - la 3 ani Centrul de zi pentru copii de la 4 luni - la 3 ani Centrul de zi pentru copii de la 4 luni - la 3 ani Centrul de zi pentru copii de la 4 luni - la 3 ani Centrul de zi pentru copii de la 4 luni - la 3 ani Centrul de zi pentru copii de la 4 luni - la 3 ani

Descriere

Lansarea Centrului de zi pentru copii reprezintă o inițiativă importantă care are drept scop prevenirea separării copilului de familie, marginalizarea și excluderea socială, oferind, în schimb, suport și soluții pentru incluziunea educațională și socială a copiilor în această categorie de vârstă.

Centrul de zi dispune de un complex de servicii pentru copiii aflați în plasament, copii rămași fără ocrotire părintească sau cei din plasamentul de urgență, oferă de asemenea servicii medico-sociale, de recuperare. Tot aici activează serviciul social Respiro pentru copiii cu dizabilități severe, unde părinții aduc copiii pentru a beneficia de serviciul de recuperare. 

Extinderea serviciului a implicat adăugarea a 60 de locuri, renovarea și dotarea completă a clădirii pentru a crea condiții optime pentru dezvoltarea copiilor. În prezent, Centrul este frecventat de 21 de copii iar alte 100 de solicitări din partea părinților sunt în proces de examinare, micuții fiind încadrați pe etape în serviciul social.

Admiterea în serviciu se realizează prin adresarea la Direcțiile de protecție a drepturilor copilului de sector, care se găsesc la adresele următoare:
● DPDC Botanica, str. Teilor, nr. 10, tel: 0 22 763 586;
● DPDC Buiucani, str. M. Viteazu, nr. 10, tel: 0 22 295 027;
● DPDC Centru, str. Bulgară, nr. 43, tel: 0 22 546 515;
● DPDC Ciocana, str. Mircea cel Bătrân, nr. 16, tel: 0 22 331 935;
● DPDC Rîșcani, str. S. Lazo, nr. 27/1, tel: 0 22 293 467.
Mai mult

Proiect realizat împreună cu locuitorii orașului!