Centru / Infrastructură / Drumuri și trotuare

Trecerea de pietoni din str. Miorița 2 a fost reamenajată

Trecerea de pietoni din str. Miorița 2 a fost reamenajată Trecerea de pietoni din str. Miorița 2 a fost reamenajată Trecerea de pietoni din str. Miorița 2 a fost reamenajată

Descriere

Trecerea de pietoni din str. Miorița 2, cartierul Telecentru, a fost reamenajată pentru a sporiri siguranța pietonilor, dar şi a conducătorilor auto.

Lucrările au presupus aplicarea marcajului rutier cu contrast roșu-alb şi amenajarea unui spaţiu de refugiu pentru pietoni, delimitat de bolarzi și indicatoare suplimentare. Toate aceste modificări sunt complementare semaforului galben intermitent.

Acțiunea a fost realizată de Direcția generală mobilitate urbană a Primăriei Chişinău, în colaborare și cu suportul material al AO Automobil Club din Moldova, care este implicată activ în diverse proiecte dedicate siguranței în trafic.

În viitorul apropiat, în cadrul aceluiași proiect, Primăria Chişinău îşi propune să aplice soluţii similare la intersecția șos. Hîncești cu str. Academiei, precum și la intersecția străzilor Independenței și Teilor.

Amintim că, 5 treceri pietonale de acest tip au fost amenajate anterior pe str. Calea Ieșilor, una dintre ele (în zona Liceului „N. Dadiani”) fiind realizată, la fel, cu suportul Automobil Club din Moldova.

Mai mult

Proiect realizat împreună cu locuitorii orașului!