Rîșcani / Infrastructură / Drumuri și trotuare

Reabilitarea Aleii "Grigore Vieru"

Reabilitarea Aleii "Grigore Vieru" Reabilitarea Aleii "Grigore Vieru" Reabilitarea Aleii "Grigore Vieru" Reabilitarea Aleii "Grigore Vieru" Reabilitarea Aleii "Grigore Vieru" Reabilitarea Aleii "Grigore Vieru" Reabilitarea Aleii "Grigore Vieru" Reabilitarea Aleii "Grigore Vieru" Reabilitarea Aleii "Grigore Vieru" Reabilitarea Aleii "Grigore Vieru" Reabilitarea Aleii "Grigore Vieru" Reabilitarea Aleii "Grigore Vieru" Reabilitarea Aleii "Grigore Vieru" Reabilitarea Aleii "Grigore Vieru" Reabilitarea Aleii "Grigore Vieru" Reabilitarea Aleii "Grigore Vieru" Reabilitarea Aleii "Grigore Vieru" Reabilitarea Aleii "Grigore Vieru"

Descriere

Pe parcursul anului 2021, Primăria Municipiului Chișinău a inițiat un amplu proiect de reabilitare a bd. Grigore Vieru, fiind reconstruită aleea pietonală, cuprinsă între străzile Eugen Doga și Albișoara, precum și trotuarele pe ambele sensuri ale bulevardului, pentru a asigura continuitate trotuarelor de pe străzile Alexandr Pușkin și Mitropolit Bănulescu-Bodoni, reabilitate integral în anul 2020.

Trotuarele au fost reparate în două etape, primele fiind reabilitate în perimetrul str. Constantin Tănase – str. Romană, iar în 2022 lucrările au continuat și pe segmentul str. Romană – str. Albișoara, unde au fost decapate pavelele degradate și aplicat pavaj nou, reabilitate zonele verzi din preajmă și amenajate locuri de parcare în zona str. Albișoara, pe ambele sensuri.

Un proiect de suflet pentru municipalitate a constituit reabilitarea Aleii Grigore Vieru, care face conexiune cu strada pietonală Eugen Doga.

Lucrările de reparații au fost ample, realizate la fel pe etape și au prevăzut: modernizarea sistemului de iluminat stradal și decorativ al căilor pietonale, amenajarea spațiilor verzi și instalarea sistemului de irigare automatizată, înlocuirea asfaltului uzat cu pavaj nou, restabilirea monumentului și amenajarea platformei din jurul acestuia, reabilitarea gardului de fontă pe ambele sensuri de drum, instalarea mobilierului urban și montarea sistemului de supraveghere video.

Un element inedit al Aleii „Grigore Vieru” este „covorul moldovenesc”, construit din pavaj, care a devenit o locație atractivă pentru toți locuitorii și oaspeții capitalei. Covorul a fost amenajat pe segmentul strada pietonală E. Doga – str. Ierusalim, proiectul fiind realizat cu suportul financiar al Agenției Turce de Cooperare și Coordonare (TIKA).

O parte din lucrări în cadrul proiectului de reabilitare a Aleii Grigore Vieru au fost efectuate cu suportul unei bănci comerciale, în baza acordurilor de colaborare și sponsorizare.

Mai mult

Proiect realizat împreună cu locuitorii orașului!