25 instituții de învățământ de ciclul liceal și gimnazial din sectorul Botanica au fost supuse parcursul anilor 2020-2022 lucrărilor de reparație, unele de întreținere, altele mai complexe.
Cu investiții semnificative au fost reabilitate edificiile Liceului Teoretic „Pro Succes”, de pe străzile Dante Alighieri 7 și Așhabad 129, iar o veche școală în ruine de pe str. Dante Alighieri 11A, a fost reparată din temelie, fiind transmisă ulterior în exploatare liceului.
În proces de reparație capitală este și Gimnaziul nr. 6, din strada Cuza Vodă 7/2.
La Liceul „Iulia Hașdeu”, a fost construit blocul alimentar cu săli de studii, iar la Liceul „Elena Alistar” - bloc de studii cu cantină, fiind reparat un coridor și două săli de clasă.
La Gimnaziul „Decebal” și Liceul ”Mihai Eminescu”, blocurile alimentare au fost reparat capital, dar și blocurile sanitare și rețelele inginerești.
Reparația blocurilor alimentare a fost realizată și la următoarele instituții:
- Liceul „Vasile Alecsandri”, Stolniceni 34A
- Liceul „Nicolae Iorga”, Valea Crucii 4/1
- Liceul teatral „Iuri Harmelin”, Cuza Vodă 19/3
- Liceul „T. Vladimirescu”, Plaiului 17
- Liceul „Petru Movilă”, Botanica Veche 11.
Următoarele instituții au beneficiat de reparații ale acoperișurilor, dar și de alte lucrări, după necesitate (reparații ale rețelelor inginerești, blocuri sanitare, schimbarea geamurilor și ușilor, reabilitarea gardului etc):
- Liceul „Rambam” , Independenței 5/2
- Liceul „Traian”, Cuza Vodă 36
- Liceul „Academia Copiilor”, Albișoara 16/3
- Liceul „Liviu Rebreanu”, Hristo Botev 9/3
- Liceul „B. P. Hașdeu”, Zelinski 34 3.222.000
- Liceul „Dimitrie Cantemir”, Dacia 28/3
- Liceul cu profil sportiv „Gloria”, Teilor 7 2.200.000
- Gimnaziul „Galata”, Dacia 75
- Școala sportivă de handbal nr. 2, Melestiu 21
Cu diverse lucrări de reparație, în mare parte la rețelele inginerești și tâmplărie, s-a intervenit și la Liceele „Mihai Grecu” și „Mircea cel Bătrân”, Gimnaziul „Nicolae H. Costin”, Gimnaziile nr. 31 și nr. 49, Centrul de instruire pentru copii și adolescenți care necesită condiții speciale de educație, Centrul orășenesc al tinerilor naturaliști, dar și la în sala bazinului de înot din sectorul Botanica.
În total, pentru reparația instituțiilor de învățământ din sectorul Botanica, în ultimii trei ani au fost investite peste 75 milioane lei.