Centru / Transport / Infrastructură

Construcția rețelei de contact, str. Columna

Construcția rețelei de contact, str. Columna Construcția rețelei de contact, str. Columna Construcția rețelei de contact, str. Columna Construcția rețelei de contact, str. Columna Construcția rețelei de contact, str. Columna

Descriere

O nouă linie de contact, cu o lungime de 2,2 km, a fost construită pe str. Columna, pe segmentul cuprins între străzile M. G. Bănulescu-Bodoni și V. Alecsandri. În paralel a fost reparat drumul și amenajate trotuarele, restabilit iluminatul stradal din zonă și instalată o stație de așteptare. Pentru aceste lucrări, din bugetul municipal au fost alocate peste 8 milioane lei.

Realizarea proiectului a început în anul 2020, iar în vara anului 2021 linia a fost dată în exploatare, prin lansarea unei noi rute de troleibuz, care face legătura între cartierul Poșta Veche și sectorul Botanica.

Rută de troleibuz nr. 28, cu denumirea „Str. Ceucari – Parcul de Troleibuze nr. 2”, a fost creată ca un răspuns la numeroasele cereri din partea locatarilor cartierului Poșta Veche, unde ruta nr. 25 nu făcea față cererii, deși fusese suplinită cu unități articulate.

Totodată, rețeaua de contact nou construită oferă posibilitatea şi celorlalte rute de troleibuz să ocolească Piața Marii Adunări Naționale, atunci când se desfășoară diferite evenimente sociale, culturale sau sportive.

Investiții: 8 000 000 lei
Mai mult

Proiect realizat împreună cu locuitorii orașului!