Buiucani / Infrastructură / Subterane

Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir"

Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir" Pasajul subteran din Piața "D. Cantemir"

Descriere

Pasajul subteran din Piața „Dimitrie Cantemir”, sectorul Buiucani, se află la intersecţia str. Ion Creangă - str. Calea Ieșilor - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

Aceasta are 6 intrări de acces şi este una din cele mai complexe subterane.

Lucrările prevăzute în proiect includ:

- reparația tuturor intrărilor/ieșirilor. Scopul este de a asigura accesul în pasaj într-un mod sigur și eficient;
- reparația pereților exteriori și interior, pentru a îmbunătăți aspectul estetic al pasajului;
- reparația tavanului - în lucru;
- efectuarea lucrărilor de hidroizolare, astfel încât să se prevină orice pătrundere a apei în interiorul pasajului;
- verificarea sistemului de canalizare pluvială;
- instalarea sistemului de supraveghere video cu scopul de a monitoriza activitatea din interiorul pasajului și de a preveni orice act de vandalism sau criminalitate;
- reparația sistemului de iluminare include repararea sau înlocuirea cablurilor defecte, instalarea unor surse de lumină eficiente energetic, cu scopul de a asigura o iluminare optimă în pasaj;
- amenajarea rampelor de acces pentru persoanele cu necesităţi speciale şi montarea balustradelor.

Bugetul alocat pentru acest proiect este de 4 323 500 lei.

În pasaj a fost instalată o galerie de poze a celor mai renumite locuri și clădiri din municipiile București și Alba-Iulia din România.

Totodată a fost restabilită mozaica de pe pereţii subteranei, în măsura posibilităţilor. Pentru a se menţine, pe aceasta a fost aplicată sticlă securizată.
Investiții: 4 323 500 lei
Mai mult

Proiect realizat împreună cu locuitorii orașului!