Ciocana / Infrastructură / Drumuri și trotuare

Extinderea bd. Mircea cel Bătrân

Extinderea bd. Mircea cel Bătrân Extinderea bd. Mircea cel Bătrân

Descriere

În anul 2022 a fost prezentat public proiectul „Extinderea bd. Mircea cel Bătrân, cu prelungirea liniei de troleibuze până la str. Bucovinei”, realizat de IMP „Chișinăuproiect”.

Proiectul prevede continuarea tronsonului de bulevard, construit anterior în perimetrul străzilor Igor Vieru - Prof. Ion Dumeniuc, până la str. Bucovinei, cu prelungirea liniei de troleibuze.

Acesta va include: 

- Două carosabile pentru circulație cu sens unic, fiecare cu câte 3 benzi de circulație. Acestea vor fi separate de o zonă verde (bulevard), cu un trotuar în mijloc și o pistă pentru bicicliști;

- Trotuare tehnice și pietonale, precum și zonă verde pe ambele părți ale carosabilului; 

- Sens giratoriu în intersecția bd. Mircea cel Bătrân cu str. Bucovinei, unde carosabilul va avea două benzi de circulație și benzi suplimentare pentru virare la dreapta, separate prin insulițe de ghidare pentru fluidizarea traficului;

- Stația de dispecerat și zona de staționare a troleibuzelor de la intersecția cu str. Prof. Ion Dumeniuc va fi demontată și strămutată într-o nouă locație, care va găzdui simultan 34 de unități de transport - troleibuze și autobuze.

- Pe noul segment de drum va fi construit sistemul de iluminat stradal.

Construcția noii porțiuni de bulevard urmează a fi realizată timp de 3 ani, după desfășurarea licitației publice de achiziție a lucrărilor. Costul total estimativ al lucrărilor este de 237 milioane lei.

Pentru lucrările de proiectare, inclusiv a sistemului de irigare și rețelei de contact, coordonare și verificarea proiectelor, din bugetul municipal au fost cheltuite 3 280 942 lei.

Investiții: 3 280 900 lei
Mai mult

Proiect realizat împreună cu locuitorii orașului!