Rîșcani / Sănătate/Asistență Socială / Sănătate

Modernizarea SCM "Sfânta Treime"

Modernizarea SCM "Sfânta Treime" Modernizarea SCM "Sfânta Treime" Modernizarea SCM "Sfânta Treime" Modernizarea SCM "Sfânta Treime" Modernizarea SCM "Sfânta Treime" Modernizarea SCM "Sfânta Treime" Modernizarea SCM "Sfânta Treime"

Descriere

Spitalul Clinic Municipal ”Sf. Treime” a beneficiat în ultimii 3 ani de un amplu program de modernizare care a avut ca scop îmbunătățirea calității serviciilor medicale.
 
În anul 2020, a fost alocată suma totală de 4 870 130 lei pentru reparația secției de morfopatologie, proiectarea extinderii secției RTI în blocul chirurgical, proiectarea etajului soclu pentru laboratorul clinico-diagnostic, laboratorul bacteriologic, lucrări de amenajare a blocurilor sanitare din cadrul Centrului COVID-19 (Moldexpo), precum și reparații pentru extinderea secției RTI la etajul 1.

În anul 2021, a fost alocată o sumă totală de 4 512 000 lei pentru continuarea reparațiilor capitale, care s-au concentrat pe extinderea secției RTI la etajul 1.

În anul 2022, a fost alocată suma de 2 000 000 lei pentru reparații capitale la secția de traumatologie, tot la etajul 1.

În paralel instituția a fost inclusă în cadrul proiectului „Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”, care a inclus ample lucrări de reabilitare a clădirii instituției.

Primăria Chișinău a investit și în dotarea tehnico-materială a Spitalului Clinic Municipal „Sf. Treime”.

În anul 2020, o sumă importantă de 2 105 700 lei a fost alocată pentru achiziționarea de utilaje medicale, printre care se numără:

- 2 Ambulanțe,
- 2 Mese pentru autopsie,
- 3 Termostate,
- Centrifugă,
- Resectoscop cu accesoriu,
- 2 holtere ECG,
- 2 videolaringoscoape cu accesoriu,
- inventar kinetoterapeutic,
- 8 pompe cu seringi,
- 17 suporturi pentru picurători,
- sistem de impregnare a parafinei,
- Histoprocesor.

Aceste achiziții au fost făcute într-o perioadă foarte dificilă marcată de criza pandemică, cu scopul de a salva vieți și de a proteja medicii în contextul pandemiei COVID-19.

În 2021, Primăria Chișinău a continuat să investească în dotarea Spitalului Clinic Municipal „Sf. Treime”, alocând o sumă suplimentară de 2 000 000 lei pentru achiziționarea de pendante cu braț articular.

Prin urmare în decurs de trei ani Primăria Chișinău a investit în modernizarea Spitalului Clinic Municipal „Sf. Treime” peste 15 488 000 lei.
Investiții: 15 488 000 lei
Mai mult

Proiect realizat împreună cu locuitorii orașului!