Botanica / Sănătate/Asistență Socială / Asistență socială

Crearea Centrului de zi "ADIR"

Crearea Centrului de zi "ADIR" Crearea Centrului de zi "ADIR" Crearea Centrului de zi "ADIR" Crearea Centrului de zi "ADIR" Crearea Centrului de zi "ADIR" Crearea Centrului de zi "ADIR" Crearea Centrului de zi "ADIR" Crearea Centrului de zi "ADIR"

Descriere

Centrul „ADIR” are o capacitate de 25 de persoane, care pot beneficia gratuit de diverse metode de terapie, de dezvoltare a abilităților, de consiliere psihologică, dar și de activități distractive și culturale.

În Republica Moldova, 757 de persoane, între care 644 de copii suferă de autism, însă datele cu privire la numărul adulților nu sunt complete, ceea ce înseamnă că și problemele acestora nu sunt cunoscute și nu există nici programe de recuperare.

Noul centru, unic în țară, va fortifica capacitățile de răspuns la necesitățile persoanelor cu tulburări din spectrul autist și va deveni un model de urmat și pentru celelalte sectoare ale capitalei.

În așa mod Primăria Chişinău încearcă să rezolve o problemă comunitară foarte stringentă, cea a integrării în societate a tinerilor cu această diagnoză, pentru a le găsi un rost în viață.

Proiectul a fost realizat de Primăria municipiului Chișinău cu suportul financiar al Delegației UE, Fundația Soros Moldova și suportul metodologic al Asociației ,,SOS Autism” și Keystone Moldova. 

Primăria municipiului Chişinău a pus la dispoziţie spaţiul situat pe strada Nicolae Titulescu nr. 8 din sectorul Botanica, investiţii de aproape 3,1 de milioane de lei, asigurând sustenabilitatea şi durabilitatea serviciilor. 

Valoarea grantului constituie aproape 58.000 de euro, surse financiare pentru renovarea și dotarea sediului cu mobilier și echipamentul necesar, dar și pentru instruirea personalului.

În total suma alocată pentru crearea Centrului se ridică la 4.225.397 lei, iar cheltuielile pentru întreținerea și funcționarea Serviciului social „Centru de zi ADIR” vor fi efectuate anual, în limita mijloacelor financiare prevăzute în bugetul municipal.

Informații suplimentare despre acest serviciu puteți afla la nr. de telefon: 0692 16 924


Investiții: 4.225.397 lei
Mai mult

Proiect realizat împreună cu locuitorii orașului!