Rîșcani / Infrastructură / Drumuri și trotuare

Reparația podului din str. Mihai Viteazul

Reparația podului din str. Mihai Viteazul Reparația podului din str. Mihai Viteazul Reparația podului din str. Mihai Viteazul Reparația podului din str. Mihai Viteazul Reparația podului din str. Mihai Viteazul Reparația podului din str. Mihai Viteazul Reparația podului din str. Mihai Viteazul Reparația podului din str. Mihai Viteazul Reparația podului din str. Mihai Viteazul Reparația podului din str. Mihai Viteazul Reparația podului din str. Mihai Viteazul Reparația podului din str. Mihai Viteazul

Descriere

La aproape 50 de ani de la darea în exploatare, podul rutier de pe str. Mihai Viteazul a fost supus pentru prima dată reparației capitale.

Lucrările au început în septembrie 2022, la partea inferioară a podului, prin consolidarea coloanelor. Concomitent, pe partea superioară a podului s-au făcut lucrări de strămutare temporară a pilonilor rețelei de contact și s-au reparat consolele. 

Proiectul presupune reabilitarea tuturor elementelor vechi ale căii podului. Învelișul asfaltic de pe toată suprafața, hidroizolarea cu straturile de protecție și egalizare, elementele rosturilor de dilatație, parapetul pietonal, îmbrăcămintea asfaltică de pe trotuar și blocurile de trotuar vor fi înlăturate până la grinzile suprastructurii. Grinzile vor fi reparate sau înlocuite, la necesitate. Totodată, va fi înlocuit sistemul de iluminat stradal și reparată în totalitate rețeaua de contact.

Podul este o magistrală de interes sectorial, cu 6 benzi de circulație și 2 trotuare pietonale, având o lungime totală de 300 metri și lățimea de 26 metri, cu 9 deschideri (grinzi) a câte 33 metri fiecare.

Pentru lucrările de reparație capitală a podului au fost alocate 108 milioane lei. 

Investiții: 108 000 000 lei
Mai mult

Proiect realizat împreună cu locuitorii orașului!