Botanica / Infrastructură / Drumuri și trotuare

Reabilitarea bulevardului Dacia

Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia Reabilitarea bulevardului Dacia

Descriere

Bd. Dacia a fost supus în ultimii ani mai multor procese de reabilitare, atât la infrastructura de drum, cât și la cea adiacentă: zone pietonale și de agrement, pasaje subterane, spații verzi, iluminat public și semaforizare.

Numai în anul 2022 aici s-au desfășurat multiple lucrări de reparație și întreținere, carosabilul fiind restabilit pe o impunătoare porțiune a străzii.

- Pe segmentul de drum cuprins între străzile Hristo Botev și Valea Crucii, pe o suprafață totală de peste 28 mii m2, a fost frezat învelișul asfaltic uzat, au fost îndreptate bordurile și la necesitate înlocuite, ridicate la cota drumului grilajele de scurgere a apelor și fântânile de canalizare, iar la final ai fost asfaltate zonele pe care s-au făcut aceste lucrări. Pe unele porțiuni, mai ales în zona stațiilor de așteptare a transportului public, a fost întărită fundația drumului. Pentru aceste lucrări au fost cheltuite 15,3 milioane lei.

 - Ulterior, pe toată suprafața supusă intervențiilor, a fost aplicat, în premieră pentru Chișinău, tratamentul bituminos de tip Slurry Seal, pentru prelungirea duratei de viață a învelișului asfaltic. Lucrările au costat 9,8 milioane lei. 

- La sfârșitul anului 2022, pe segmentul cuprins între bd. Decebal și str. Trandafirilor s-au facut lucrări de reparație a carosabilului pe centurile de deplasare a transportului public, pe ambele părți, prin întărirea fundației drumului și schimbarea învelișului asfaltic pe toată suprafața carosabilă, care cuprinde 16 mii m2.

În cadrul aceluiași proiect, pe același segment de drum, direcția Centru, în anul curent se restabilește integral zona pietonală, pe care va fi aplicat pavaj, se amenajează o pistă pentru cicliști pe toată lungimea tronsonului și locuri de parcare în aliniamentul bulevardului. La fel, se schimbă tot sistemul de iluminat public. Valoarea proiectului este de 35,8 milioane lei.


Investiții: 60 934 000 lei
Mai mult

Proiect realizat împreună cu locuitorii orașului!