Rîșcani / Infrastructură / Drumuri și trotuare

Bandă suplimentară pe Calea Orheiului

Bandă suplimentară pe Calea Orheiului Bandă suplimentară pe Calea Orheiului Bandă suplimentară pe Calea Orheiului Bandă suplimentară pe Calea Orheiului Bandă suplimentară pe Calea Orheiului Bandă suplimentară pe Calea Orheiului Bandă suplimentară pe Calea Orheiului Bandă suplimentară pe Calea Orheiului Bandă suplimentară pe Calea Orheiului Bandă suplimentară pe Calea Orheiului

Descriere

Pentru a fluidiza traficul rutier în intersecție, în anul 2022 a fost construită o bandă suplimentară de circulație, care asigură în prezent preluarea fluxului de autoturisme care virează pe dreapta, de pe Calea Orheiului spre direcția străzii Studenților.

Lucrările au presupus construcția a 860 m2 de carosabil nou și 760 m2 de trotuar pietonal, dar și a două insulițe de refugiu pentru pietoni. La fel, a fost modernizată stația de așteptare de pe str. Studenților. Lucrările au costat 3,4 milioane lei.

De asemenea, în intersecție, spre direcția Stăuceni, au fost modernizate semafoarele, sistemul de dirijare fiind modificat parțial, pentru a corespunde noii benzi de circulație.

În acest context, a fost schimbată rețeaua subterană de cabluri pe tot perimetrul intersecției, au fost înlocuite și semafoarele vechi pe altele noi, de tip LED, fiind transferate de pe piloni electrici pe consolă separată. Totodată, au fost instalate și semafoare LED, cu timer, pentru pietoni.

Următoarea bandă de virare urmează a fi construită din str. Socoleni spre str. Calea Orheiului. 

Investiții: 3 471 000 lei
Mai mult

Proiect realizat împreună cu locuitorii orașului!