Botanica / Infrastructură / Drumuri și trotuare

Prima intersecție cu semafoare inteligente

Prima intersecție cu semafoare inteligente Prima intersecție cu semafoare inteligente Prima intersecție cu semafoare inteligente Prima intersecție cu semafoare inteligente Prima intersecție cu semafoare inteligente Prima intersecție cu semafoare inteligente Prima intersecție cu semafoare inteligente

Descriere

Nodul rutier „bd. Dacia – str. Băcioii Noi” este prima intersecție din municipiul Chișinău unde a fost modernizat obiectivul de semafoare, prin amplasarea semafoarelor inteligente.

Sistemul analizează toate variabilele şi adaptează „timpul de verde” pentru a asigura un flux continuu al vehiculelor şi pentru a preveni eventualele ambuteiaje pe direcțiile prioritare de circulație, în funcție de perioada zilei.

Totodată, noile semafoare au rolul de a evita accidentele cu urmări grave, care se produceau periodic în intersecție, prin descurajarea manevrelor periculoase ale șoferilor.

Fiind una dintre cele mai periculoase intersecții din municipiu, unde, conform datelor poliției, 70 la sută din accidentele rutiere sunt cu urmări fatale, aceasta a fost reorganizată, pentru siguranța pietonilor. Astfel, au fost reamenajate trotuarele, montate parapete pietonale de protecție, în proces fiind și strămutarea stațiilor de așteptare a transportului public. 

În perspectivă, semafoare inteligente urmează a fi instalate și în alte intersecții de pe bd. Dacia, pe tronsonul cuprins între str. Băcioii Noi și str. Burebista. La fel, se va face o evaluare a zonelor cu risc sporit de accidente și se va decide unde vor mai fi modernizate astfel intersecțiile.

Costul total al lucrărilor, inclusiv reorganizarea intersecției - 4 milioane de lei.

Investiții: 4 000 000 lei
Mai mult

Proiect realizat împreună cu locuitorii orașului!