Botanica / Sănătate/Asistență Socială / Sănătate

Echipamente noi la Centrul Medicilor de Familie nr. 2

Echipamente noi la Centrul Medicilor de Familie nr. 2 Echipamente noi la Centrul Medicilor de Familie nr. 2 Echipamente noi la Centrul Medicilor de Familie nr. 2 Echipamente noi la Centrul Medicilor de Familie nr. 2 Echipamente noi la Centrul Medicilor de Familie nr. 2

Descriere

Centrul Medicilor de Familie nr. 2 din cadrul IMSP Asociația Medicală Teritorială Botanica a beneficiat de un aparat performant de ultrasonografie, achiziționat în cadrul Proiectului de Grant „Kusanone” al Ambasadei Japoniei la Chișinău. 

Utilajul de ultrasonografie permite investigarea tuturor pacienților, de la copii mici și femei gravide, la persoane cu diverse patologii, cu contraindicații pentru alte tipuri de examinări. Astfel, de acum încolo, va crește accesul pacienților din cadrul AMT Botanica la investigațiile ultrasonografice, de la 5 mii până la 8 mii pe an.  

Proiectul a derulat în perioada: octombrie 2022 – septembrie 2023. Costul total al proiectului a constituit 1, 6 milioane de lei, suma de 1,4 milioane de lei (81 mii de dolari) fiind oferită de către Ambasada Japoniei, iar contribuția IMSP AMT Botanica fiind de 188 mii de lei. 

Colaborarea dintre APL Chișinău și Ambasada Japoniei durează deja de câțiva ani, iar în aprilie, curent, cu suportul părții nipone, în cadrul programului de Grant „Kusanone” au fost reabilitate căile de acces la Grădinița nr. 225 din sectorul Ciocana.

Investiții: 1 447 000 lei
Mai mult

Proiect realizat împreună cu locuitorii orașului!