Buiucani / Sport / Infrastructură

Stadionul de Plajă din parcul "La Izvor"

 Stadionul de Plajă din parcul "La Izvor"  Stadionul de Plajă din parcul "La Izvor"  Stadionul de Plajă din parcul "La Izvor"  Stadionul de Plajă din parcul "La Izvor"  Stadionul de Plajă din parcul "La Izvor"  Stadionul de Plajă din parcul "La Izvor"  Stadionul de Plajă din parcul "La Izvor"

Descriere

Stadionul de Plajă din parcul „La Izvor” are o capacitate de 1 024 de locuri, inclusiv 244 de locuri în tribuna VIP, cu posibilitatea de adăugare pentru spectatori a încă 500 de locuri.

Acesta este unicul de acest fel din Republica Moldova şi din regiune. 

Proiectul a fost realizat de Primăria Chişinău în parteneriat cu Federația Internațională de Fotbal şi Federația Moldovenească de Fotbal.

80% din cheltuielile pentru construcția stadionului au fost suportate de FIFA, iar 20 la sută este contribuţia FMF. Primăria Chişinău a amenajat zona adiacentă stadionului.

Sub tribune se află patru vestiare pentru patru echipe, vestiare pentru arbitri, săli pentru observatorii de meciuri internaționale, o cameră de prim ajutor, facilități sanitare pentru spectatori (bărbați și femei), săli de administrare a stadionului, săli tehnice și spații pentru depozitare a echipamentului sportiv.

În paralel au fost create și amenajate alei în jurul parcului, asfaltate piste pentru bicicliști, curățat lacul, amenajată plaja, instalate terenuri de joacă și de fitness și mobilier urban.

De asemenea au fost create terenuri pentru fotbal și volei, corturi pentru tenis, wc-uri publice.

Mai mult

Proiect realizat împreună cu locuitorii orașului!