Gestionarea deșeurilor / Infrastructură

Consolidarea digului de protecție

Consolidarea digului de protecție Consolidarea digului de protecție Consolidarea digului de protecție Consolidarea digului de protecție Consolidarea digului de protecție

Descriere

În cadrul Proiectului de Modernizare a Poligonului de Deșeuri din Țânțăreni au fost executate lucrări extinse de consolidare a digului de protecție.

S-a reușit forarea 107 piloni de stabilizare, sudarea carcaselor pilonilor de sprijin, forarea și betonarea sondelor cu adâncimea de circa 6-17 metri.

Totodată, a fost amenajat drumul de acces al șantierului nr. 2

Proiectul privind lucrările de consolidare a barajului de la poligonul de depozitare a deșeurilor din Țânțăreni prevede lucrări finale de întărire a digului de protecție, stabilizarea terasamentelor, forare a 130 de piloni de sprijin, montarea chiuvetelor din beton, construcția drenajului, amenajarea și consolidarea acostamentelor, asfaltarea drumului pe dig etc.

Proiectul a fost inițiat în noiembrie 2020, fiind finanțat de Primăria municipiului Chișinău (15% din costul lucrărilor) în cooperare cu Fondul Ecologic Național (85 % din investiții).

Suma totală a lucrărilor este de circa 30 de milioane de lei, pentru prima etapă fiind cheltuiți 6,15 milioane lei, iar pentru a doua au fost alocați cca 24 de milioane de lei.

Investiții: 30 000 000 lei
Mai mult

Proiect realizat împreună cu locuitorii orașului!