Ciocana / Infrastructură / Altă infrastructură

Curățarea albiei râulețului Țiganca

Curățarea albiei râulețului Țiganca Curățarea albiei râulețului Țiganca Curățarea albiei râulețului Țiganca Curățarea albiei râulețului Țiganca Curățarea albiei râulețului Țiganca

Descriere

Revărsarea râulețului „Țiganca” în urma ploilor abundente, a inundat în vara anului 2020 străzile Alcedar, Haiduc Bujor, Arionești, Colonița.

În consecință cetățenii au solicitat remedierea urgentă a situației. Astfel în urma unui parteneriat cu un agent economic au fost executate lucrări de curățare a albiei râulețului „Țiganca”. 

S-a lucrat timp de 64 ore, pe o lungime de circa 950 metri. Inițial, au fost pregătite căile de acces pentru autospeciale, apoi s-a lărgit albia până la 2 metri, s-a adâncit cu 0,7 – 1,3 metri, au fost evacuați circa 125 metri cubi de nămol. 

La finele acestor lucrări, a fost salubrizat tot teritoriul adiacent cu evacuarea resturilor de crengi, plastic, prundiș, etc. 

Partenereiatele cu agenții economcii sunt foarte importante în realizarea proiectelor pentru comunitate, deoarece implică o abordare colaborativă și o contribuție a sectorului privat în dezvoltarea Capitalei.
Investiții: 100 000 lei
Mai mult

Proiect realizat împreună cu locuitorii orașului!