Buiucani / Infrastructură / Drumuri și trotuare

Reparația capitală a străzii Ion Creangă

Reparația capitală a străzii Ion Creangă Reparația capitală a străzii Ion Creangă Reparația capitală a străzii Ion Creangă Reparația capitală a străzii Ion Creangă Reparația capitală a străzii Ion Creangă Reparația capitală a străzii Ion Creangă Reparația capitală a străzii Ion Creangă Reparația capitală a străzii Ion Creangă Reparația capitală a străzii Ion Creangă Reparația capitală a străzii Ion Creangă Reparația capitală a străzii Ion Creangă Reparația capitală a străzii Ion Creangă Reparația capitală a străzii Ion Creangă Reparația capitală a străzii Ion Creangă Reparația capitală a străzii Ion Creangă Reparația capitală a străzii Ion Creangă Reparația capitală a străzii Ion Creangă

Descriere

Strada Ion Creangă, una din cele mai importante artere de legătură dintre sectoarele Centru şi Buiucani ale orașului Chișinău, a fost reparată capital. De la darea sa în exploatare, aceasta nu a fost supusă decât lucrărilor de întreținere curentă. 

Lucrările au demarat în toamna anului 2020, cu schimbarea tuturor rețelelor subterane, amenajarea trotuarelor, evacuarea gheretelor și reparația zonelor adiacente, reparația părții carosabile și instalarea unui nou sistem de iluminat stradal, precum și reparația rondurilor de la Piața Unirii Principatelor și Piața Dimitrie Cantemir. Totodată, au fost reparate accesele în curțile blocurilor de locuit și amenajate stațiile de așteptare. 

Dat fiind faptul că strada este una cu circulație intensă, au fost depuse eforturi considerabile pentru ca lucrările să finalizeze mai devreme decât termenii prevăzuți în contractul de execuție -  martie 2022. Astfel, a fost posibilă redeschiderea străzii pentru circulație în septembrie 2021, cu 5 luni mai devreme. 

Pentru realizarea acestui obiectiv au fost cheltuite 67 milioane lei.

Investiții: 67 073 600 lei
Mai mult

Proiect realizat împreună cu locuitorii orașului!