Centru / Cultură/Turism / Turism

Orologiul de pe Arcul de Triumf

Orologiul de pe Arcul de Triumf Orologiul de pe Arcul de Triumf Orologiul de pe Arcul de Triumf Orologiul de pe Arcul de Triumf Orologiul de pe Arcul de Triumf Orologiul de pe Arcul de Triumf Orologiul de pe Arcul de Triumf Orologiul de pe Arcul de Triumf

Descriere

Cel mai important ceas al țării, aflat pe simbolul Chișinăului, care se află în gestiunea Î.M. Regia „Autosalubritate” a căpătat - întâi ”voce” , apoi - o voce și mai intensă, grație achiziționării echipamentului sonor instalat la orologiul de pe Arcul de Triumf.

Astfel, sunetul acestuia va putea fi deslușit la fiecare sfert de oră, precum și ora exactă, cu o intensitate mult mai mare decât până acum. „Vocea” orologiului va putea fi auzită în perimetrul Pieței Marii Adunări Naționale, dar și în Scuarul Catedralei, lucrul promis și realizat cu succes pentru locuitorii și oaspeții capitalei.

De menționat este faptul că, orologiul nu a avut un sunet atât de intens de la independentă încoace. Acesta, a putut fi obținut prin instalarea difuzoarelor cu claxon care au o inteligibilitate ridicată a sunetului reprodus cu o distorsiune scăzută, precum și a unui microfon cu condensator – ambele fabricate în Italia.

Reamintim că, anul trecut cu suportul municipalității, Î.M. Regia „Autosalubritate” a reparat piesa uzată responsabilă de sunet, fiind înlocuită cu alta nouă care a fost confecționată după schițele vechi, dintr-o placă metalică specifică. Grație intervenției Î.M. Regia „Autosalubritate”, sunetul ceasului a fost pus în funcțiune, fiind defectat din vara anului 2021.

Suma totală a instalației contractate a constituit 115 140 lei.

Investiții: 115 140 lei
Mai mult

Proiect realizat împreună cu locuitorii orașului!